Sluitsystemen

 

Wat is een sluitsysteem?

Een sluitsysteem is al dan niet gecombineerd met elektronica, een mechanisch beveiligingssysteem om differentiaties in toegangsniveau aan te brengen. U wilt immers niet dat iedereen zomaar overal naar binnen kan in uw organisatie? Daarnaast beschermt u ook uw medewerkers omdat u duidelijkheid aanbrengt in toeganglevels. Een sluitsysteem zorgt er eveneens voor dat die enorme sleutelbos en het fortuin wat u kwijt bent aan het bestellen van losse sleutels tot het verleden behoort.

Een sluitsysteem is er in vele vormen. Van een breed sluitsysteem met vele kruisbestuivingen tot een klein sluitplan met enkele monocilinders en een centraalsluiting. In de loop der jaren heeft Leo Sleutel Beveiligingstechniek een enorme expertise opgebouwd om uw wensen nauwkeurig te vervatten in een sluitsysteem.

Mechanisch, elektronisch of mechatronisch?

Het voordeel van een mechanisch sluitsysteem is dat het een relatief lage investering betreft. De extra kosten voor een sluitplan ten opzichte van gelijksluitende cilinders zijn namelijk te verwaarlozen. Het nadeel –vooral bij grotere organisaties- van alleen mechanica, is dat bij ongedisciplineerd sleutelbeheer en/of het zoekraken van een hoofdsleutel het sluitplan eigenlijk direct aan waarde inlevert. U wilt namelijk niet het risico lopen dat de verloren sleutel wordt gebruikt voor een inbraak zonder schade.

Wij adviseren voor grotere sluitplannen of een groot aantal gebruikers met entreerechten altijd te kiezen voor een combinatie van elektronische cilinders in de buitenschil en mechanica in de binnenmantel. Bij sleutelverlies of het snel willen blokkeren van een bepaalde gebruiker biedt een elektronische cilinder de mogelijkheid om de gebruiker of verloren sleutel uit te programmeren. Het hoeft u maar één keer te gebeuren dat een sleutel kwijt is en de meerprijs van de elektronische cilinder hebt u reeds terugverdiend. Daarnaast houdt u voor een onbepaalde tijd de bescherming van uw systeem, daar waar patenten van mechanische systeem slechts voor een bepaalde tijd bescherming bieden.

Kaba, Mul-T-Lock & Wilka en onze service

Wij zijn van verschillende fabrikanten dealer en hebben de licenties om sluitplannen te mogen uitrekenen en te assembleren. Daardoor kunnen wij in eigen werkplaats cilinders en sleutels maken, waardoor wij in staat zijn om u snel te kunnen bedienen. Een sluitplan in minder dan 48 uur is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Wij deinzen niet terug voor het maken van leveringsafspraken. Daar waar bij sommige leveranciers de levertijd van een sleutel 4 weken of meer kan duren, durven wij te zeggen dat levering binnen 24 uur voor ons geen probleem is.

Aanvragen offerte sluitplan

U bent nieuwsgierig wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen en wat een sluitplan u aan kosten bespaart? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Dat kan telefonisch op 035-6245791 of per mail via info@leosleutel.nl