Kluizen en brandkasten

Kluis voor veilig opbergen of beschermen brand?

Ofschoon kluis en brandkast vaak ineen worden genoemd is er wel degelijk verschil tussen beide. Een kluis is niet per definitie brandwerend en een brandkast hoeft niet braakwerend te zijn. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste kluizen naast braakwerend ook brandwerend. In onze winkel treft u een uitgebreide collectie kluizen in verschillende maatvoeringen en inschalingen.

onafhankelijk van merk = de beste keus

Wij hebben van diverse merken kluizen op voorraad. Omdat het aanschaffen van een kluis maatwerk betreft nodigen wij u graag uit in de winkel voor advies.

Chemisch verankeren

U bent op zoek naar een kluis en u vraagt zich af waar de kluis moet worden gemonteerd? Onze specialisten lichten u graag bij u thuis voor en zoeken in overleg met u de veiligste plek in combinatie met het meeste gebruikersgemak.

Systeem waardeberging

Braakwerekende kasten zijn speciaal ontworpen en geconstrueerd voor aanvallen van buitenaf. De mate van weerstand wordt bepaald door verschillende factoren, zoals metaaldikte, soort en aantal sloten, verborgen middelen om boren te voorkomen. Deze kasten worden voorzien van een waarde indicatieberging. De hoogte van de waarde indicatieberging wordt bepaald door het SKB Stichting Kwaliteitsbeoordeling Brandkasten. Uw verzekering zal u aangeven hoe hoog de waardeberging moet zijn. € 5.000,= / € 10.000,= / € 20.000,= om als voorbeeld te geven.

Standaard waardebergingen gaan uit van de situatie dat de kluis binnenshuis staat, maar niet verankerd. Wanneer u de kluis verankerd, zal de waardeberging stijgen. Uw verzekeraar kan u de vermeerdering van de waardeberging verstrekken.