Profielcilinders

 

knopcilinder, halve cilinder, staartcilinder

Een cilinder is in verschillende maat- en uitvoeringen verkrijgbaar. Voordat u besluit nieuwe cilinders aan te schaffen moet u weten welke maat u nodig heeft en welke uitvoering. Zit er bijvoorbeeld een blindplaat aan de buitenkant, dan hebt u een halve (knop)cilinder nodig. Wilt een knopcilinder om veilig uw pand te verlaten, check dan of er (enkel)glas in de buurt van de deur is.

gelijksluitend of een sluitplan?

U bent het ook zo zat om met een enorme bos sleutels rond te lopen? Dan is het vervangen van uw verschillend sluitende cilinders voor gelijksluitende cilinders een goed moment! Wij hebben alle maten en uitvoeringen cilinders op voorraad. Een andere mogelijkheid is het opstellen van een (klein) sluitplan indien u meerdere objecten zoals woning en bedrijf wilt combineren. Dan hebben we te maken met een combinatie van verschillend sluitende cilinders en gelijksluitende cilinders voorzien van een moedersleutel. Bij een mechanisch sluitplan is het belangrijk om van te voren de juiste verdeling te maken van de verschillende sleutels. Sleutels zijn onderverdeeld in monosleutels, groepensleutels (HS) en generale hoofdsleutels (GHS).

Vrije sleutels of gecertificeerde sleutels?

U hebt de keuze gemaakt qua maat- en uitvoering van de cilinder en u wilt de cilinder gelijksluitend of in een sluitplan, dan is de volgende afweging die van de keuze voor beschermde sleutels of vrije sleutels. Met beschermde (gepatenteerde) sleutels hebt u voor een bepaalde termijn de zekerheid dat sleutels niet zijn te bestellen of te dupliceren zonder vertoon van het veiligheidscertificaat. Met gecertificeerde sleutels bewerkstelligt u dat zonder uw goedkeuring geen extra sleutels in omloop worden gebracht, al met al een veilig gevoel.

Graag informeren wij u inzake de mogelijkheden, neemt u hiervoor geheel vrijblijvend contact op via info@leosleutel.nl