Cilinders

 

Wat is een (europrofiel) cilinder?

Of u nu een insteek- of oplegslot heeft, het slotmechaniek moet op de één of andere manier bediend worden. In 'ouderwetse' gevallen gebeurt dit door een klaviersleutel, maar in de meeste huidige gevallen bedient een (17 mm europrofiel) cilinder het slot door middel van een bewegende neus, tong of staart.

Staartcilinder, keso 22 mm, knopcilinder

Zoveel sloten, zoveel cilinders. Omdat er door de jaren heen nogal wat ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op het gebied van cilinders en sloten, bestaat een standaard cilinder eigenlijk niet. Een veelvoorkomend model is de 17 mm europrofielcilinder met totale lengte van 60 mm. Maar ook staart- en binnencilinders voor oplegsloten komen nog veel voor. Daarnaast bestaan er de zogenaamde Keso 22 mm cilinders, en de speciale Lips 19 mm cilinders. Maar ook portaalcilinders, automaatcilinders, rondcilinders en ovaalcilinders hebben wij in het assortiment. Hebt een vraag over een cilinders, schroom niet deze aan ons te stellen, wij kunnen u zeker van dienst zijn.

cilinders met vrijloop, hotelkoppeling

Omdat wij van een groot aantal merken premium dealer zijn, assembleren wij cilinders in eigen werkplaats. Dat betekent ook dat wij cilinders kunnen maken in diverse uitvoeringen. Of het nu een (halve) knopcilinder, of een cilinder met vrijloop of hotelkoppeling betreft, wij kunnen het maken.